Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Heukelum
gem. West Betuwe (Gelderland)

Dwarsweg / Voorste Gewind

P. Dorresteijn

Huisarts
onbekende maker
jaar?

Heukelum -  P. Dorresteijn

Beschrijving

Borstbeeld op sokkel.

Opschriften

P. Dorresteijn
Huisarts te Heukelum
van 8 november 1945
tot 10 oktober 1963
en
tevens in deze gemeente
nauw betrokken bij de
sociale ...

Kunstenaar

Opmerkingen

In 2004 is het t beeld herplaatst, voorzien van een nieuwe sokkel met een passende tekst op advies van de Lingewaalse kunstadviescommissie. Op 26 oktober 2004 onthulde mevrouw N.G.B. Dorresteijn-den Uyl, samen met burgemeester Hans Alberse de sokkel van het beeld, onder toeziend oog van de zoon en schoondochter en de kleinzoon van dr. Dorresteijn en vele belangstellenden die dr. en mevrouw Dorresteijn vroeger hebben gekend. P. Dorresteijn, huisarts te Heukelum

Reacties

Datum: 25 okt. 2016
Naam: Petri Jakobs
Bericht: Dr Dorresteijn was onze huisarts toen wij nog aan de Achterdijk woonden, toen nog gemeente Leerdam. Dr Dorresteijn was nog betrokken bij de geboorte van mij (1958) alsmede mijn oudste broer (1956) met assistentie van 'zuster Kroon' waar nog een hof naar vernoemd is in Leerdam. Wij zijn echter in 1963 verhuist naar Monster aan de kust, maar vrij kort daarna is dit borstbeeld geplaatst. ik weet dat omdat wij er kort na de verhuizing een keer, in onze VW kever, speciaal heen zijn gereden, toen mijn Vader vernomen had dat er een 'buste' van hem onthuld was. Mijn Vader was Gerard Jakobs, helaas al heel lang overleden, maar mijn Moeder is nu 85 en hulpbehoevend, en die heeft het nog regelmatig over Dr Dorresteijn: "dat was tenminste nog eens een huisarts". mijn Moeder heet Hendrika Nieman, uit Peize in Drenthe, maar zij is opgegroeid bij de Familie Kool aan de toenmalige Wilhelminakade te Leerdam.

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°52'13" - O.L. 5°4'40")

eXTReMe Tracker
Objectcode: GL25ac; Opgenomen: 8 juni 2008
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt