Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Haaften
gem. Neerijnen (Gelderland)

Hertog Karelweg

De Wachters

Gerry van der Velden
2004

Haaften -  De Wachters   Haaften -  De Wachters

Beschrijving

Drie nieuwsgierige Betuwenaren - een man en twee vrouwen - kijken afwachtend welke ontwikkelingen er hier gaan plaatsvinden. Het beeld is gemaakt van kunststof.

Opschriften

WACHTERS
Kunststichting Neerijnen

Kunstenaar

Opmerkingen

Onthuld op 2 oktober 2004 door kunstschilder Willem de Ouden met de vraag "Komt die containeroverslag er misschien toch?"
In 2010 is er sprake van dat de gemeente Neerlijnen heet beeld wil overnemen van de Kunststichting Neerijnen. In de toelichting van het collegebesluit staat dat bekeken moet worden wat de kosten zijn van het in brons gieten van het beeld. De beeldengroep gemaakt in kunststof is in de loop der jaren door de weersinvloeden aan slijtage onderhevig geraakt. Op het beeld wordt een plaquette aangebracht over de betekenis van dit kunstwerk. In de toekomst zal misschien door 'veranderende omstandigheden ter plekke' naar een andere plaats voor de wachters moeten worden gezocht.

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°49'8" - O.L. 5°13'9")

eXTReMe Tracker
Objectcode: GL32ad; Opgenomen: 3 juli 2010
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt