Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Pey
gem. Echt-Susteren (Limburg)

Kerkstraat Peij / Schoolstraat

Carnavalsmonument

Frans Thoolen
1986

Pey -  Carnavalsmonument   Pey -  Carnavalsmonument

Beschrijving

Kunstwerk bestaande uit twee gedeeltes: een beeldje van twee dansende carnavalsfiguren en een beeld van een prinsensteek. Beide beelden staan op een eigen betonnen sokkel. Aan beide zijden van de eerste sokkel is een metalen wapenschild aangebracht met de tekst "PEY / aester sjaelen uul", de jaartallen 1953 en 1986 en het "33 jr".

Het beeldje is gesigneerd "f. thoolen / 1985", het schild "frans thoolen".

De steek is "gestempeld" met een voorstelling van de twee dansende carnavalsfiguren, daaronder "PEY", en als randschrift "de aester sjaelen uul".

Op de sokkel van de hoed staan aan elke zijden naamlijsten, resp. "presidente en prinsegallerie / vastelaevesvereniging / "de aester sjaelen uul" pej", "prinsegallerie / vastelaevesvereniging / "de aester sjaelen uul" pej", "awd vorste", "awd väörzitters",

Kunstenaar

Reacties

Reageer op dit beeld

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°5'50" - O.L. 5°53'8")

eXTReMe Tracker
Objectcode: LI06ar; Opgenomen: 30 mei 2009
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt