Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Raamsdonksveer
gem. Geertruidenberg (Noord-Brabant)

Grote Kerkstraat 9
(O.L.V. Hemelvaart kerk)

Maria

De moeder van Jezus, de grondlegger van het christendom; zij wordt vaak afgebeeld met Jezuskind en/of met een slang (symbool van het kwaad), die zij onder haar voeten vertrapt
(Wikipedia)

1893

Raamsdonksveer -  Maria

Beschrijving

Met goud bekleed Mariabeeld onder een baldakijn bovenop de toren.

Opmerkingen

Het Mariabeeld stond op de in 1893 gebouwde kerk, die in oktober 1944 door de Duitse bezetters opgeblazen en verwoest is. Als een wonder bleef het Mariabeeld gespaard en stond nog fier boven op de puinhopen en werd bij de bouw van de huidige kerk geplaatst in het baldakijn boven het voorportaal aan het kerkplein.

Voorstellingen van Maria

Maria, de moeder van Jezus Christus, heeft een centrale rol in de Rooms-Katholieke Kerk. Haar verering als de Heilige Maagd Maria is gegroeid in de tijd, zowel in belang en de manifestatie, niet alleen in het gebed, maar in kunst, poëzie en muziek.
Ze wordt meestal afgebeeld als een mooie jonge vrouw, met een (blauwe) mantel. In het merendeel van de voorstellingen heeft ze het kind Jezus in haar armen of op haar schoot.
Attributen van Maria: Het kind Jezus heeft ook soms attributen:

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°41'38" - O.L. 4°52'22")

eXTReMe Tracker
Objectcode: NB22ba; Opgenomen: 22 maart 2009
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt