Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Den Haag
Zuid-Holland

Laan van Wateringse Veld

John Wayne

Gijs Assmann & Q.S. Serafijn
2010

Den Haag -  John Wayne   Den Haag -  John Wayne

Beschrijving

Aluminium ruiterstandbeeld van John Wayne - met een emmer over zijn hoofd, en met in zijn handen een bos bloemen en een zak (met tomaten?). Tussen de benen van het paard ligt een grote tomaat.

Kunstenaars

Opmerkingen

Q.S. Serafijn:
Het ruiterstandbeeld 'John Wayne' is gebaseerd op een voor commerciële doeleinden in oplage geproduceerd polyester beeld van John Wayne te paard uit de Filippijnen. Omdat ik geen ervaring heb met het gieten van beelden in brons of aluminium vroeg ik Gijs Assmann om het proces te begeleiden. Gezamenlijk muteerden we het beeld tot het voldeed aan de visie zoals die in de novelle vorm kreeg. Gijs had de leiding over het gietproces en bedacht oplossingen voor technische onmogelijkheden. Terwijl hij en zijn assistenten in de gieterij in Origgio in Noord-Italie het beeld prepareerden, schreef ik op mijn hotelkamer aan de novelle Het Wonder van Wateringse Veld.

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°1'45" - O.L. 4°17'16")

eXTReMe Tracker
Objectcode: ZH15hn; Opgenomen: 28 juli 2013
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt